VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (2024)

Top 5 VPN

VPNGids.nl VPN instellen

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (1)

Hoe installeer je nu precies een VPN? Je VPN instellen gaat nét iets anders op elk apparaat dat je gebruikt. Als je hulp nodig hebt bij het opzetten van een VPN-verbinding, ben je op deze pagina aan het juiste adres. Of je nu een MacBook of Windows-computer gebruikt, een iPhone of een Android-telefoon hebt, of met Google Chromecast of een Samsung smart-tv werkt, hier vind je je antwoord.

Onderstaande artikelen en handleidingen laten je stap voor stap zien hoe je een VPN-verbinding instelt op verschillende apparaten en besturingssystemen. Voordat je een VPN kunt installeren, zul je er echter een moeten kopen. Neem eens een kijkje tussen in onze lijst van de beste VPN-diensten van het moment. Op onze proefperiodes-pagina zie je bovendien tips om VPN’sgratis uit te testen.

VPN installeren op je computer of smartphone

We spenderen met z’n allen een groot deel van de tijd op het internet. Meestal doen we dit via een personal computer. We surfen op het web via een laptop of desktop, browsen via de iPhone, gebruiken een iPad om films te streamen of doen aan remote working met onze MacBook.

Welk device je ook gebruikt, je wilt altijd veilig blijven online. Het is daarom verstandig een VPN te gebruiken op elk apparaat waarmee je online gaat. Per apparaat en besturingssysteem kan de manier van installeren nog wel eens verschillen. In de artikelen hieronder leggen we je daarom stap voor stap uit hoe je dit het makkelijkste doet. We geven je bovendien een tip over de beste VPN voor dat specifieke besturingssysteem.

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (2)

VPN-verbinding op Windows 10 en Windows 11 instellen

17 januari 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (3)

VPN instellen op macOS

9 december 2022

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (5)

VPN instellen op je iPhone of iPad (iOS)

21 maart 2023

VPN streamen naar tv

Een VPN zorgt niet alleen voor veiligheid en anonimiteit. Verbinden met een VPN-server in een bepaald land, geeft je ook een IP-adres uit dat land. Dat betekent dat websites denken dat jij vanuit dat land het internet op komt. Dit brengt een hele hoop vrijheid met zich mee, wat zeker voor je smart-tv erg handig is.

Verbind je jouw Apple TV via een VPN bijvoorbeeld met een server in Amerika, dan kun je zomaar de Amerikaanse Netflix streamen. Ben jij meer van Amazon? Ga dan via de VPN-verbinding naar Prime Video met je Amazon Fire Stick TV.

Geografische restricties omzeilen met een VPN kun je met speciale Android smart-tv’s, zoals de Samsung smart-tv. Dit is echter ook mogelijk met een VPN op je mediabox. Zo gebruik je je VPN makkelijk op Roku of via de Google Chromecast. Als je gebruikmaakt van de streamingdienst Kodi, kun je zelfs nog meer uit je VPN halen. Verschillende VPN’s hebben namelijk een eigen Kodi add-on!

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (6)

VPN op smart tv installeren (stappenplan)

17 november 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (7)

VPN instellen op Android TV

21 maart 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (8)

VPN instellen op Apple TV

21 maart 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (9)

VPN instellen op Google Chromecast

21 maart 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (11)

VPN instellen op Roku: een stappenplan

21 maart 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (12)

VPN instellen voor Kodi

9 december 2022

Een VPN op al je apparaten

Onze elektrische apparaten maken steeds meer gebruik van het internet. In sommige gevallen heb je zelfs niets aan je device zonder een internetconnectie. Als je je online veiligheid en anonimiteit wilt beschermen, is het verstandig al je persoonlijke data met een VPN te versleutelen.

Op je telefoon, MacBook, laptop of andere pc is het vaak mogelijk om gewoon een VPN-app te downloaden en installeren. Dit is zelfs op sommige smart-tv’s de manier om een VPN te gebruiken. Andere apparaten zul je op een andere manier beveiligd online moeten laten gaan.

De makkelijkste manier om thuis al je devices, van smart devices tot normale computer, te beveiligen is door een VPN te installeren op je router. Makkelijker is om een virtuele router, oftewel hotspot, in te stellen. Zo stream je de VPN-verbinding als het ware van je computer naar een ander device.

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (13)

VPN instellen op een virtuele router voor Windows

9 december 2022

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (14)

Een VPN instellen op een virtuele router voor MacOS

9 december 2022

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (15)

VPN instellen op je router (DD-WRT stappenplan)

21 maart 2023

VPN-abonnement opzeggen

Iedere VPN-provider heeft andere functionaliteiten. Hierdoor kan het zijn dat een VPN toch minder bij jouw internetgedrag past. Heb jij een abonnement dat je eigenlijk wilt opzeggen?

Opzeggen kan een heel gedoe zijn als je niet weet waar je aan moet kloppen. In de artikelen hieronder leggen we precies uit waar je moet zijn om je abonnement op te zeggen.

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (16)

Surfshark opzeggen en je geld terugkrijgen: een stappenplan

1 juni 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (17)

Hoe je CyberGhost opzegt en je geld terugkrijgt: een stappenplan

5 juni 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (18)

NordVPN opzeggen en je geld terugkrijgen: een stappenplan

28 september 2023

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (19)

ExpressVPN opzeggen en je geld terugkrijgen (stappenplan)

11 juli 2023

De mogelijkheden van een VPN

Het voordeel van een VPN is dat het al je internetverkeer beveiligt. Om dit te bereiken, moet een VPN dus in te stellen zijn op allerlei verschillende apparaten en besturingssysteem. Een goede VPN heeft dan ook een app voor verschillende besturingssystemen en is zelfs op je router te installeren.

Met een VPN-verbinding op bijvoorbeeld je iPhone, surf jij geheel anoniem het internet rond. Ook blijf je veilig en beter beschermd tegen hackers als je bijvoorbeeld je online bankzaken regels. Bovendien krijg je er ook meer online vrijheid mee: geografische blokkades op websites en diensten zullen je niet langer dwarszitten. Zo kijk jij wereldwijde content via je smart-tv, chromecast of Android-tv.

Welke VPN moet ik kiezen?

De meeste VPN’s zijn vrij gemakkelijk in te stellen en te installeren. Zo heb je dus, voor slechts een klein bedrag per maand en met weinig moeite, een veilige internetomgeving voor jou en je hele huishouden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een goede gratis VPN te kiezen.

Maar hoe weet je welke VPN je nodig hebt? In de de artikelen op deze pagina bieden we je niet alleen installatiehulp. We vertellen je ook wat de beste VPN is voor jouw apparaat, of dat nu een smartphone of een Apple TV is. Als je liever wat meer keus hebt, kun je terecht bij onze beste VPN-artikelen. Hier staat per apparaat, online service en gebruiksdoel welke VPN’s hier het best voor werken.

Op zoek naar een VPN?

Bekijk ons overzicht met de meest betrouwbare, snelle en veilige VPN-services. Uitgebreid getest door experts.

Bekijk welke VPN het beste bij je past

VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (20)
VPN instellen: Handleidingen voor al je devices | VPNGids.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 6326

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.