Een gehard glas of plastic screen protector, wat is nu het beste? (2024)

| Nathan Jansen

Iedereen herkent of heeft het zelfs, een kapot display van je smartphone. Je hebt al snel een kapot display omdat dit het gevoeligste onderdeel van de smartphone is. Hierdoor is het belangrijk dat het display goed beschermd moet worden. Dit kan met verschillende soorten screen protectors. Om het wat duidelijker te maken hebben we de plus- en minpunten van verschillende soorten op een rijtje gezet.

Soorten screen protectors

Grofweg gezegd zijn er twee soorten screen protectors. Dit zijn de glazen en plastic screen protector. De glazen en plastic screen protectors zijn er dan ook nog in verschillende sterktes. Dit maakt het kiezen van de juiste bescherming nog lastiger. Omdat wij vaak de vraag krijgen wat nu de beste bescherming is hebben wij beide soorten hieronder uitgelicht.

Display folie

Display folies zijn veruit de bekendste screen protectors en kun je in erg veel winkels aanschaffen. Een display folie beschermd het display van je smartphone vooral tegen krasjes, stof en vuil. Een display folie is flexibel. Het aanbrengen van een display folie is erg simpel. Je hoeft alleen de beschermlaag eraf te halen en de folie er recht op te plakken. Daarna even met een pinpas de bubbels verwijderen en de display folie zit als gegoten. Voor vrijwel elke smartphone hebben wij een op maat gemaakte display folie in het assortiment. Wanneer dit niet het geval is hebben wij een universele folie voor jouw smartphone. Deze moet dan nog op maat geknipt worden.

Voor- en nadelen van een display folie

  • Erg dun
  • Kan altijd in combinatie met een hoesje
  • Voor elke smartphone gemaakt
  • Kans op bubbels bij het aanbrengen
  • Een display folie is krasgevoelig
Gehard glas

Voor de populairste smartphones hebben wij glazen screen protectors in het assortiment. Glazen screenprotectors worden ook wel een glasplaat voor je telefoon genoemd. Deze screen protectors vormen zich als een tweede glas over jouw display. Door het gebruik van verschillende technologieën biedt het een optimale bescherming. Het grote verschil ten opzichte van een display folie is dat het ook een bescherming biedt tegen barsten. Wanneer het display normaal zal barsten bij een val of stoot, zal dat met een glazen screen protector niet gebeuren. Een gehard glas is ten opzichte van een display folie niet flexibel.

Installatie van een gehard glas

Het aanbrengen van een glazen screen protector is ook een stuk makkelijker dan bij een display folie. In elke verpakking zit namelijk een alcoholgaasje, schoonmaakdoekje en een stof absorberende sticker. Als het display eerst grondig wordt schoongemaakt kan de glazen screen protector gemakkelijk worden aangebracht. Hierna hoef je maar met 1 vinger op het glas te drukken, en het glas zal zich vanzelf gaan hechten aan de display. Als er toch nog kleine luchtbelletjes onder zichtbaar zijn dan kunt u deze gemakkelijk met jouw vinger weg drukken naar de zijkant.

Voor- en nadelen van een gehard glas

  • Erg gemakkelijk aan te brengen
  • Bescherming tegen barsten
  • Waterdichte coating
  • Iets dikker dan een folie
  • Duurder in aanschaf
  • Kan niet in combinatie met elk hoesje

Verwijderen van een glazen of plastic screen protector

Is je glazen of plastic screen protector gebarsten of wil je hem simpelweg vervangen? We leggen uit hoe je dat op een veilige manier kunt doen. Wees voornamelijk voorzichtig bij glazen screen protectors, omdat deze gemaakt zijn van glas. Het kan voorkomen dat stukjes glas vrijkomen.

Zoek allereerst een rustige plek op. Vervolgens probeer je de screen protector los te wippen met je nagel. Begin bij de hoek waar de screen protector het minst beschadigd is. Gebruik niet te veel kracht. Haal de screen protector rustig van het glas af. Je kunt het toestel nu schoonmaken met een doekje.

Een screen protector met hoesje

Niet bij alle telefoons kan een screen protector met hoesje gebruikt worden. Bij veel moderne telefoons drukt een hoesje de screen protector omhoog. Case friendly screen protectors kunnen wel gebruikt worden met een hoesje. Benieuwd naar deze protectors? Lees dan meer over case friendly screen protectors.

Onze ervaring met screen protectors

Wij merken veel dat display folies worden aangeschaft omdat deze een stuk goedkoper zijn. Toch is er qua bescherming en levensduur een groot verschil ten opzichte van een gehard glas. Een display folie gaat namelijk minder lang mee dan een gehard glas. Hierdoor is de aanschaf een stuk goedkoper. Wij raden gegarandeerd een gehard glas aan, ook al is er een ruim prijsverschil. Een gehard glas beschermd jouw smartphone namelijk ook tegen barsten. Dit kan grote schade aan jouw smartphone voorkomen. Ben je benieuwd welke screen protectors wij voor jouw smartphone in het assortiment hebben? Neem dan een kijkje in ons assortiment.

Een gehard glas of plastic screen protector, wat is nu het beste? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6580

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.