Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (2024)

Klik hier voor een korte samenvatting

De beste free VPN's voor iOS

Om veilig te blijven op je iOS-apparaat is het verstandig om een VPN te gebruiken. We snappen dat je hier niet te veel voor wilt betalen. Daarom hebben we de top 6 beste gratis VPN’s voor iPhone en iPad samengesteld:

  1. ProtonVPN
  2. PrivadoVPN
  3. Hide.me
  4. Windscribe
  5. TunnelBear

Helaas loop je zelfs bij de beste gratis VPN voor iphone nog tegen enkele beperkingen aan. Daarom raden we je aan een goede premium VPN te gebruiken. Als je de beveiliging van je iPhone echt naar een hoger niveau wilt tillen, raden we NordVPN aan. Deze VPN is betrouwbaar, snel en betaalbaar.

NordVPN

Aanbieding

Krijg 67% korting + 3 maanden gratis bij een tweejarig abonnement!

Bezoek NordVPN

Wil je meer weten over de verschillende gratis VPN’s? Of wil je weten welke gratis VPN voor iPhone je zeker niet moet gebruiken? Lees dan de rest van dit artikel.

Apple heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de privacy- en beveiligingsinstellingen van de iPhone te verbeteren. Maar als je je gegevens echt wilt beschermen, zul je een VPN moeten gebruiken.

Met de recente release van de iPhone 15 en de iPhone 15 Plus is het de hoogste tijd om je digitale privacy in eigen hand te nemen.

In dit artikel bespreken we de beste gratis VPN’s voor iPhone en geven we je onze aanbevelingen voor een veiligere en betaalbare premium VPN.

Overzicht: de beste gratis VPN’s voor iPhones

Voor iedereen die snel de beste gratis VPN voor iPhone wil uitzoeken voor zijn of haar iOS-apparaat, hebben we deze tabel opgesteld met de top 5 beste VPN’s voor iPhones:

VPNDatalimietOnbeperkte snelheidServerlocatiesEncryptie
ProtonVPNOngelimiteerd3 landenAES 256-bit, ChaCha20
PrivadoVPN10 GB per maand10 landenAES 256-bit, ChaCha20
Hide.me10 GB per maand7 landenAES 256-bit, ChaCha20
Windscribe2 GB per maand10 landenAES 256-bit, ChaCha20
TunnelBear500 MB per maand49 landenAES 256-bit, ChaCha20

Zoals je in de tabel ziet is ProtonVPN de beste free VPN voor iPad of iPhone.

Probeer Proton VPN voor iOS

Hieronder bespreken we de beste VPN’s voor iPhone in detail. Afhankelijk van jouw wensen kun je bekijken welke gratis VPN voor iPhone het beste bij je past.

1. ProtonVPN: allround de beste gratis iPhone VPN

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (2)

Voordelen

  • Onbeperkte data
  • IJzersterke encryptie
  • Extra gratis beveiligingsdiensten

Nadelen

  • Beperkt servernetwerk
  • Torrenting is niet toegestaan
  • Klein snelheidslimiet

Als je je iOS-beveiliging wilt optimaliseren met een gratis VPN, is Proton een uitstekende keuze. Een groot voordeel van de gratis variant van ProtonVPN is de ongelimiteerde bandbreedte. Ook is het positief dat ProtonVPN een strikt ‘no log’-beleid heeft.

Met de snelheid van ProtonVPN Free zit het ook goed. Het enige nadeel van ProtonVPN is dat je slechts een beperkte serverkeuze hebt. Je kunt maar verbinding maken met servers in drie landen. Wel krijg je toegang tot tientallen servers per land, waaronder speciale DW News-servers om censuur op nieuwssites te omzeilen.

Al met al is de gratis VPN van ProtonVPN relatief snel, veilig en gebruiksvriendelijk. Dankzij het ongelimiteerd aantal MB’s en de hoge mate van beveiliging pronkt ProtonVPN bovenaan het lijstje beste gratis VPN’s voor iPhone en iPad. Ook de extra functies van Proton, zoals de e-mailservice en cloudopslag, zorgen ervoor dat we ProtonVPN een goede gratis VPN vinden.

ProtonVPN heeft daarnaast een premium VPN. Je krijgt dan toegang tot een veel uitgebreider servernetwerk met onder andere speciale P2P-servers. Lees meer over de betaalde versie van deze VPN in onze ProtonVPN-review.

2. PrivadoVPN: beste gratis iOS-VPN voor Netflix streamen

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (3)

Voordelen

  • Houdt geen logs bij op RAM-only servers
  • Sterke beveiliging
  • Geeft toegang tot Netflix

Nadelen

  • Software en klantenservice alleen in het Engels
  • 10 GB datalimiet

PrivadoVPN is een goede gratis VPN voor iPhone. De VPN gebruikt de veiligste VPN-protocollen, waaronder OpenVPN. PrivadoVPN heeft bovendien een strikt ‘no log’-beleid. De VPN werkt zelfs met RAM-only servers. Als PrivadoVPN al gegevens op zou willen slaan, kan het dit niet.

PrivadoVPN heeft een uitgebreid serveraanbod en biedt gratis VPN-servers aan in Nederland, de Verenigde Staten, Argentinië, Mexico, Zwitserland, Frankrijk, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Nog belangrijker is dat PrivadoVPN een van de weinige VPN-providers is die streamingdiensten daadwerkelijk gratis deblokkeert! Tijdens onze laatste test werkte PrivadoVPN zowel met de Nederlandse als Amerikaanse Netflix.

De enige reden dat we PrivadoVPN niet de beste gratis VPN voor iPad en iPhone kunnen noemen is dat er een 10 GB datalimiet is. Ga je over deze limiet heen, dan wordt je snelheid beperkt tot 1 Mbit/s. Je kunt dan wel veilig blijven browsen.

Deblokkeer streamingdiensten gratis met PrivadoVPN

PrivadoVPN heeft ook een premium VPN. Benieuwd naar deze betaalde versie? Bekijk dan onze uitgebreide PrivadoVPN-reivew.

3. Hide.me: gratis veilige VPN voor iPad en iPhone

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (4)

Voordelen

  • Extra veiligheidsfuncties
  • Werkt met Nederlandse Netflix
  • 24/7 live chat aanwezig

Nadelen

  • Beperkt servernetwerk
  • 10 GB datalimiet
  • Pusht premium abonnement met advertenties

Hide.me is een uitstekende gratis VPN voor iPhone. De VPN biedt goede beveiliging met uitstekende protocollen, een kill switch en DNS-lekbescherming. Het privacybeleid van Hide.me is ook uitstekend. Het ‘no log’-beleid is onafhankelijk geaudit.

Hide.me legt je een datalimiet van 10 GB per maand op. Tijdens het streamen zul je hier snel doorheen zijn. Tijdens onze laatste test werkte Hide.me in combinatie met de Nederlandse Netflix.

Wat betreft snelheid doet deze VPN-provider het prima. Hide.me heeft negen serverlocaties in acht landen, waarvan een in Nederland. Door de beperkte serverkeuze is Hide.me echter niet de allerbeste gratis VPN.

Probeer Hide.me voor iOS

Wil je sneller internet en nog meer features? Kies dan voor de betaalde variant van Hide.me. Bekijk ook onze uitgebreide Hide.me-review voor meer informatie.

4. Windscribe: beste VPN voor iPhone met extra beveiligingsopties

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (5)

Voordelen

  • Gebruikt sterke VPN-protocollen
  • Prima servernetwerk

Nadelen

  • Hoofdkantoor staat in een 5 eyes-land
  • Matige snelheden
  • Datalimiet

Windscribe is de enige gratis VPN voor iPhone en iPad die je ook beschermt tegen malware en trackers. Als je het niet erg vindt om te surfen met een iets lagere snelheid dan andere top VPN’s, dan blijf je met Windscribe wel extra veilig.

Windscribe biedt servers aan in 11 verschillende landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten. Ondanks het feit dat Windscribe is gevestigd in Canada (onderdeel van de 5 eyes-alliantie), heeft het een strikt ‘no log’-beleid.

De VPN-service bood ons een stabiele VPN-verbinding met goede snelheden en kon verschillende streaming-apps deblokkeren, waaronder de Nederlandse Netflix.

Omdat Windscribe een datalimiet van 2 GB per maand heeft, hadden we echter niet veel tijd om te streamen. Het is mogelijk om je 2 GB te verhogen naar 10 GB per maand als je je e-mailadres bevestigt. Als je niet veel eisen stelt aan je gratis VPN, is Windscribe een geweldige iPhone VPN om uit te proberen!

Probeer Windscribe voor iOS

Wil je meer data, meer opties en hogere snelheden? Overweeg dan een abonnement op de betaalde versie van Windscribe. Wat deze VPN-dienst allemaal te bieden heeft, lees je in onze uitgebreide Windscribe-review.

5. TunnelBear: snelle gratis VPN voor iPhone met het grootste serveraanbod

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (6)

Voordelen

  • Veel gratis serverlocaties
  • Gebruiksvriendelijke app
  • Erg snel

Nadelen

  • Laag datalimiet
  • Klantenservice kan beter
  • Geen kill switch

Vind je het belangrijk dat een app niet alleen goed werkt, maar ook een beetje leuk is? Dan is TunnelBear ideaal voor jou. De VPN-dienst heeft niet alleen leuke afbeeldingen en berengrappen, maar heeft ook een ruim aanbod aan veilige servers met hoge snelheden.

In eerste instantie krijg je bij TunnelBear slechts 500 MB gratis per maand. Hoewel de datalimiet dus wel erg laag ligt, heb je helemaal geen snelheidslimiet. Ook heeft TunnelBear een ruim serveraanbod. Je mag als gratis gebruiker namelijk verbinding maken met alle servers die de VPN-dienst heeft.

TunnelBear heeft geen volledig ‘no log’-beleid, omdat het wel bijhoudt welk besturingssysteem je hebt, of je actief bent geweest deze maand en hoeveel data je hebt gebruikt.

We kunnen concluderen dat TunnelBear snel is, een goede beveiliging biedt en toegang geeft tot veel locaties. Ook is de app makkelijk in gebruik. De enige nadelen zijn dat je al snel tegen een datalimiet aanloopt en dat er geen goede klantenservice aanwezig is.

Bezoek TunnelBear

Wil je geen limieten en toegang tot priority customer support? Dan kun je een premium TunnelBear-abonnement afsluiten. Je leest meer over de voor- en nadelen van een premium abonnement in onze TunnelBear-review.

Hoe we de beste gratis VPN’s voor iPhone hebben uitgekozen

Niet elke gratis VPN is je tijd waard. Daarom hebben we de VPN’s in dit artikel grondig getest en onderzocht wat de beste gratis VPN voor iPhone is.

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (7)


Bij het bepalen van de beste gratis iPhone VPN hebben we dus rekening gehouden met onderstaande factoren:

  • Compatibiliteit met iOS: het eerste waar we natuurlijk naar kijken is hoe gebruiksvriendelijk de iOS-app is.
  • Grootte van het servernetwerk: hoe groter het aantal VPN-servers in het servernetwerk van een provider, hoe meer opties je hebt om geobeperkingen te omzeilen.
  • Deblokkeermogelijkheden: kan de gratis VPN de beste videostreamingdiensten deblokkeren?
  • Privacybeleid: bij gratis iPhone VPN’s moet je extra goed opletten hoe de dienst met je gegevens omgaat.

Nadelen van een gratis VPN op je iPhone of iPad

Een gratis VPN klinkt misschien te mooi om waar te zijn. In veel gevallen is dit ook het geval. Er zitten namelijk heel wat nadelen aan gratis VPN’s, zoals:

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (8)
  • Beperking van je MB’s: alleen de gratis versie van ProtonVPN heeft ongelimiteerde bandbreedte.
  • Klein servernetwerk: gratis VPN’s hebben vaak weinig servers.
  • Lage snelheden: veel gratis VPN’s beperken de maximale internetsnelheid die je kunt behalen.
  • Veel last van VPN-blokkades: een klein servernetwerk zorgt ervoor dat er slechts een beperkt aantal IP-adressen beschikbaar is voor gebruikers en je meer last hebt van VPN-blokkades.
  • Privacy en veiligheidsrisico’s: een aantal free VPN’s kunnen hun dienst gratis aanbieden, omdat ze gebruikersdata verkopen.

Om deze problemen te voorkomen raden we je aan een goede, betrouwbare VPN te gebruiken, ook op je telefoon of tablet. Een premium VPN die we van harte aanbevelen is NordVPN. Deze VPN scoort goed op het gebied van privacy, veiligheid, snelheid en gebruiksgemak.

Bescherm je iPhone met NordVPN: nu 67% korting!

Wil je liever een andere premium VPN gebruiken? Neem dan een kijkje nemen bij onze lijst van beste VPN’s voor iPhone.

Hoe installeer en gebruik je een VPN op je iPhone of iPad?

Nu je je ideale VPN hebt gekozen, is het tijd om deze daadwerkelijk te installeren en gebruiken. Gelukkig is het erg gemakkelijk om een VPN op je iPhone te installeren. Je volgt deze stappen:

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (9)
  1. Ga naar de website van de VPN-provider, bijvoorbeeld de website van ProtonVPN, om een account aan te maken of ga direct naar de Apple App Store.
  2. Download de VPN.
  3. Autoriseer de download met behulp van je FaceID of wachtwoord.
  4. Open de VPN-app. Bij sommige VPN’s heb je een account nodig om de VPN te gebruiken. Deze maak je in de app aan of op de website van de VPN-provider.
  5. Kies een serverlocatie.
  6. Tik op de aan/uit-knop om de VPN-verbinding op te starten.

Zo simpel is het. Je bent nu verbonden met de VPN en kunt veilig en anoniem internetten.

Tot slot: de beste gratis VPN voor iPhone

Een VPN helpt je veilig en anoniem te blijven op het internet. Ook op telefoons en tablets is een VPN geen overbodige luxe. Wil je er toch geen geld aan besteden? Dan kun je zeker uit de voeten met de gratis optie van ProtonVPN of een van de andere free iPhone VPN’s in de bovenstaande lijst.

Mocht je alles uit je VPN willen halen, dan raden we je aan een premium abonnement af te sluiten op een betrouwbare VPN zoals NordVPN. Je hebt dan geen last van beperkingen.

Om deze problemen te voorkomen raden we je aan een goede, betrouwbare VPN te gebruiken, ook op je telefoon of tablet. Een premium VPN die we van harte aanbevelen is NordVPN. Deze VPN scoort goed op het gebied van privacy, veiligheid, snelheid en gebruiksgemak.

Kies voor de beste bescherming van je iPhone met NordVPN

Beste gratis VPN voor iPhone en iPad: veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de gratis VPN’s die je op iPhones of iPads kunt gebruiken? Neem dan een kijkje in onze FAQ of stel jouw vraag in de reacties.

Is een VPN nodig op iPhone?

Hoewel iCloud+-leden Private Relay kunnen gebruiken om hun IP-adres te verbergen, is een VPN ook op iPhone nuttig. Met een particuliere VPN word je namelijk ook buiten Safari beschermd.

Wat is de beste VPN voor iPhone?

Afhankelijk van wat jij belangrijk vindt, is dit de beste VPN voor je iPhone:

  1. NordVPN. De beste allround VPN.
  2. CyberGhost. De meest gebruiksvriendelijke VPN.
  3. Surfshark. De snelste VPN.

Is een gratis VPN voor iPhone goed?

Er zijn een aantal goede gratis VPN’s voor iPhone en iPad. De gratis versie van ProtonVPN is wat ons betreft de beste gratis VPN voor iPhone.

Wat is de beste VPN voor iPad?

Wat de beste VPN voor iPad is hangt af van jouw wensen:

  • Kies je voor snelheid? Dan is Surfshark de beste iPad VPN.
  • Wil je een makkelijke app en lange geld-terug-garantie? Gebruik dan CyberGhost.
  • Wil je de beste VPN overall, met goede beveiliging en snelheid? Kies dan voor NordVPN.

Wat is de beste gratis iPhone VPN?

De beste allround gratis VPN voor je iPhone is ProtonVPN. Deze VPN-provider houdt je veilig en anoniem, houdt geen logs bij, is snel en heeft geen datalimiet.

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (10)

Tamara van Seggelen

Techredacteur

Tamara is al jaren bezig met taal en communicatie. De steeds vernieuwde kennis over tech en cybersecurity weet ze zo goed over te brengen op het grote publiek. Tamara is geïnteresseerd in wetgeving rondom de balans tussen privacy en vrijheid online. Ook is ze zeer geïnteresseerd in de technische aspecten van computers en het internet, zoals de werking van internetprotocollen.

Meer artikelen uit de sectie Beste VPN-providers voor elk doel

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (11)

Beste VPN voor de browser

15 december 2023

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (12)

Beste VPN voor het buitenland

7 december 2023

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (13)

Beste VPN voor Amazon Prime Video: onze top 4

7 november 2023

Beste gratis VPN's voor je iPhone en iPad (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5263

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.