Apps installeren op een iPad - wikiHow (2024)

Pdf downloaden

Bijdragen vanwikiHow-redactie

Pdf downloaden

In dit artikel:

Nieuwe apps installeren

Apps installeren vanuit iCloud

Geïnstalleerde apps updaten

Tips en waarschuwingen

Gerelateerde artikelen

Bronnen

In de App Store, een standaardprogramma op alle iOS-producten, zijn er talloze apps te downloaden voor je iPad. Na het drukken op de app van de App Store om die te openen, kan je zoeken naar nieuwe apps, eerder gedownloade apps uit iCloud opnieuw installeren en je bestaande apps updaten via de werkbalk onderaan de interface van de App Store.

Methode 1

Methode 1 van 3:

Nieuwe apps installeren

Pdf downloaden

  1. 1

    Druk op het icoon van de App Store om die te openen. Dit is een lichtblauw icoon met een omcirkelde ‘A’ gemaakt uit verfborstels erop; dit staat gewoonlijk op je startscherm of je kunt naar beneden swipen vanaf het midden van het scherm van je iPad en ‘App Store’ typen in de zoekbalk om ernaar te zoeken.

    • Alle apps voor iPad of iPhone kunnen worden gedownload in de App Store.
  2. 2

    Druk op het icoon van de vergrootglas om naar je gewenste app te zoeken. Dit staat in de werkbalk onderaan het scherm. Als je geen specifieke app in gedachten hebt, dan zijn dit enkele van je overige opties:

    • ’Featured’ toont apps die door Apple werden geselecteerd.
    • ’Top Charts’ toont de populairste apps aller tijden.
    • ’Explore’ maakt het mogelijk om naar apps te zoeken in alfabetisch gerangschikte categorieën (bv. ‘Boeken’, ‘Leren’, ‘Spelletjes’).
  3. 3

    Typ de naam van je gewenste app in de zoekbalk en druk daarna op ‘Search’. Dit is de blauwe knop rechts onderaan je toetsenbord.

  4. 4

    Bekijk alle resultaten. Scrol naar beneden om de apps te bekijken die overeenkomen met je zoekopdracht of druk op een app om de waardering, recensies en beschrijving ervan te bekijken. Eenmaal je een app gekozen hebt, kun je verdergaan.

  5. 5

    Druk op de knop ‘GET’ naast de naam van de app en druk daarna op ‘INSTALL’. Hierdoor zal de installatieprocedure gestart worden.

    • Voor apps waarvoor je moet betalen, druk je op de prijs en daarna op ‘BUY’.[1]
  6. 6

    Voer je Apple ID-wachtwoord in wanneer daarom wordt gevraagd. Dit is het wachtwoord dat je gebruikt voor het e-mailadres dat gelinkt is aan je Apple ID. Normaal gezien moet je dit uitsluitend doen wanneer je een app koopt – gratis apps zullen simpelweg gedownload worden.

    • Als je geen Apple ID hebt, dan moet je er nu een aanmaken.
    • Als je betaalt voor een app, dan zal je je betaalinformatie moeten invoeren voordat de download begint. Volg de stappen op het scherm om dit te doen.
  7. 7

    Druk op ‘Open’ om je app direct te openen. De optie ‘Open’ wordt beschikbaar wanneer het downloaden van je app voltooid is.

    • Je kunt ook de App Store verlaten en de app vanuit je startpagina opstarten.
    • Afhankelijk van hoeveel apps je hebt, zal de nieuwe app geïnstalleerd worden op een pagina waarvoor je vanaf de startpagina van je iPad mogelijk enkele keren naar rechts moet swipen.
  8. 8

    Geniet van je nieuwe app. Het is je gelukt om een nieuwe app op je iPad te installeren!

    Advertentie

Methode 2

Methode 2 van 3:

Apps installeren vanuit iCloud

Pdf downloaden

  1. 1

    Druk op het icoon van de App Store om die te openen. De App Store is gelinkt aan je iCloud-account, waardoor je downloads bijgehouden kunnen worden. Zo kun je elke app die je op een iPhone of iPad met dezelfde iCloud-informatie hebt gedownload, op elk moment opnieuw installeren.[2]

    • De App Store is een lichtblauw icoon met een omcirkelde ‘A’ gemaakt uit verfborstels erop. Je vindt deze gewoonlijk op je startscherm of je kunt vanaf het midden van het scherm van je iPad naar beneden swipen en ‘App Store’ typen in de zoekbalk om ernaar te zoeken.
  2. 2

    Druk op het tabblad ‘Updates’ in de rechterbenedenhoek. Hierdoor zal je naar de pagina gebracht worden om apps te updaten.

  3. 3

    Druk bovenaan het scherm op ‘Purchases’. Hier zal je je bibliotheek met apps vinden.

  4. 4

    Scrol door de apps tot je de app gevonden hebt die je wilt. Dit is een uitgebreide lijst van elke app die je ooit gedownload hebt op je huidige iCloud-account.

    • Je kunt ook drukken op ‘Not on This iPad’ om vroeger gedownloade apps te bekijken.
  5. 5

    Druk rechts van je app op het cloud-icoon met een pijl naar beneden. Hierdoor zal de app gedownload worden op je startscherm.[3]

  6. 6

    Druk op ‘Open’ om de app direct te openen. De optie ‘Open’ wordt beschikbaar wanneer het downloaden van je app voltooid is.

    • Je kunt ook de App Store verlaten en de app vanuit je startpagina opstarten.
    • Afhankelijk van hoeveel apps je hebt, zal de nieuwe app geïnstalleerd worden op een pagina waarvoor je mogelijk vanaf de startpagina van je iPad enkele keren naar rechts moet swipen.
  7. 7

    Geniet van je nieuwe app. Het is je gelukt om een nieuwe app op je iPad te installeren!

    Advertentie

Methode 3

Methode 3 van 3:

Geïnstalleerde apps updaten

Pdf downloaden

  1. 1

    Druk op het icoon van de App Store om die te openen. Gewoonlijk zullen apps automatisch geüpdatet worden, maar je kunt het proces ook manueel in gang zetten.

    • De App Store is een lichtblauw icoon met een omcirkelde ‘A’ gemaakt uit verfborstels erop. Je vindt deze gewoonlijk op je startscherm of je kunt vanaf het midden van het scherm van je iPad naar beneden swipen en ‘App Store’ typen in de zoekbalk om ernaar te zoeken.
  2. 2

    Druk in de rechterbenedenhoek op het tabblad ‘Updates’. Hierdoor wordt je naar de pagina gebracht op apps te updaten.

  3. 3

    Bekijk de apps die geüpdatet moeten worden. Hoewel de meeste apps goed functioneren zonder de zeer kleine updates die ontwikkelaars voortdurend publiceren, moet je je apps zo actueel mogelijk proberen te houden met het oog op de beste resultaten.

  4. 4

    Druk in de rechterbovenhoek op ‘Update All’. Je apps zullen nu geüpdatet worden.[4]

    • Je kunt ook rechts van elke afzonderlijke app drukken op ‘Update’.
  5. 5

    Wacht tot het updaten van je apps voltooid is. Dit kan meerdere minuten duren, afhankelijk van de sterkte van je netwerkverbinding, het aantal apps dat je update en de grootte van je apps.

    Advertentie

Tips

  • Dit proces werkt voor elk iOS-apparaat (bv. iPhone, iPod Touch).
  • Als je een nieuwe app zoekt in een specifieke categorie, maar je kent de naam van de app niet, typ dan pertinente sleutelwoorden in de zoekbalk. Voordat je het weet zal je de app in kwestie gevonden hebben.
  • Als je per ongeluk een app installeert die je niet wilt, dan kun je die verwijderen door je vinger op de app te houden tot die begint te schudden en door daarna op de ‘X’ in de linkerbovenhoek van de app te drukken.
  • Je kunt apps die alleen voor iPhone bedoeld zijn toch downloaden op een iPad, maar de schermgrootte van de app zal geoptimaliseerd zijn voor iPhone, dus het zal er kleiner uitzien op je scherm en in sommige gevallen zullen details moeilijk zichtbaar zijn.

Advertentie

Waarschuwingen

  • Vermijd het roekeloos downloaden van apps. De opslagcapaciteit van je apparaat is beperkt.
  • Lees de recensies en beschrijvingen van de app voordat je die downloadt, vooral als je ervoor moet betalen.

Advertentie

Over dit artikel

Apps installeren op een iPad - wikiHow (26)

Bijdragen van:

wikiHow-redactie

wikiHow-redacteur

Dit artikel is nagelezen door onze redactie, die artikelen controleert op juistheid en compleetheid.

Ons team van deskundigen loopt het werk van de redactie na om te zorgen dat artikelen die op wikiHow te lezen zijn aan alle kwaliteitseisen voldoen. Dit artikel is 2.374 keer bekeken.

Categorieën: Apple iOS

In andere talen

English:Install Apps On an iPad

Español:instalar aplicaciones en un iPad

Русский:устанавливать приложения на iPad

Français:installer des applications sur un iPad

Bahasa Indonesia:Memasang Aplikasi pada iPad

العربية:تثبيت تطبيقات على جهاز آي باد

中文:在iPad上安装应用程序

हिन्दी:आईपैड पर ऐप्स इन्स्टाल करें (Install Apps On an iPad)

  • Afdrukken

Deze pagina is 2.374 keer bekeken.

Apps installeren op een iPad - wikiHow (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6057

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.